Off Canvas

Apgar Skorlaması

Müdahale süresinin kısalması bebek için hayati önem taşımaktadır. Bu çalışmada, anne ve fetüsten alınan fizyolojik veriler ile FHR (fetal kalp atım hızı) ve UC (rahim kasılması) sinyallerinden çıkartılan öznitelikler, yeni doğan bebeğe bir müdahale gerekip gerekmeyeceğinin doğumdan önce belirlenmesi için incelenmiş ve apgar skorlamasına yönelik çalışma yapılmıştır. Çalışmada müdahale gerekir ve müdahale gerekmez şeklinde iki sınıf kullanılmıştır. Veriler Mann-Whitney U testi kullanılarak analiz edilmiştir. Bu sınıflar istatistiksel veriler, FHR ve UC sinyalleri açısından karşılaştırılmış, elde edilen sonuçlara göre k en yakın komşu sınıflandırma algoritması kullanılarak bebekler müdahale gerekir ve müdahale gerekmez sınıflarına ayrılmıştır.

Araştırma Laboratuvarı

Sakarya Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
M6-Elektrik-Elektronik Mühendisliği Binası
Tıp Elektroniği Laboratuvarı
Kat 4 Oda No 6413
Serdivan / Sakarya / Türkiye

mucar@sakarya.edu.tr

Telif Hakkı

Telif Hakkı © 2024 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.