Dr.Öğr.Üyesi Mehmet AKMAN

Dr. Akman, 1960 yılında Bergama’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 1984 yılında diyetisyen ünvanı ile mezun oldu. Yüksek lisansını 1987 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalında, doktora eğitimini ise 1998 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ev Ekonomisi-Beslenme Anabilim Dalı’nda tamamladı. Dr. Akman, 1985-1993 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Eğitim-Araştırma Hastanesinde yönetici diyetisyen, 1993-1998 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi, 1998-2006 yılları arasında ise öğretim üyesi olarak görev aldı. 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitenin Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Beslenme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Akman Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümünün kurulmasında görev alarak bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Bunun yanı sıra; değişik tarihlerde yüksekokul müdür yardımcılığı, yüksekokul yönetim kurulu üyeliği, bölüm başkanlığı ve bölüm başkan yardımcılığı gibi idari görevleri de üstlendi. Yazarın, Beslenme ve Diyetetik alanında uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri, kitap, kitap editörlüğü ve bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ayrıca uluslararası ve ulusal kongrelerde ve seminerlerde sunulan bildirileri, araştırmacı olarak katıldığı, yürüttüğü AB ve BAP projeleri vardır. Yüksek lisans–doktora tez danışmalığı yapmaya, lisans ve lisansüstü programlarda dersler vermeye devam etmektedir. Ayrıca bilimsel dergilerde editörlük, danışma kurul üyeliği ve hakemlik ve bilim kurulu üyelikleri bulunmaktadır. Türkiye Diyetisyenler Derneği üyesi olan Dr. Akman; Toplu Beslenme, Türk ve dünya mutfakları ve turizm, gıda güvenliği, hastalıklarda besin destekleri, spor ve beslenme eğitimi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Akman 2011 yılında Selçuk Üniversitesinden emekli olmuş, halen Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.